Poveži se s prijatelji, izmenjuj ideje, recepte
in informacije
ter se

Prepusti kuharski zabavi!

S klikom na 'Registriraj se' potrjujem, da se strinjam s Pogoji uporabe.

Kaj boste skuhali danes?

Že 9235 članov kuha z nami.

Kokosova potica

Darja

O meni: Sem zelo aktivna oseba. Ne vem če mi je bilo v življenju sploh kdaj dolgčas. Zaposlena sem v Creatoorju v prostem času pa svetujem ljudem o zdravi prehrani in zdravem načinu življanja. Zelo rada imam šport, predvsem hojo v hribe, plavanje, drsanje, kolesa

  • Všečki:
  • Komentarji:
  • 0
  • Obrokov:2 oseb
  • Čas prriprave:120 minut
Sestavine za Kokosova potica
moka 600 g
kvas 50 g
mleko 3 dl
sladkor 300 g
maslo 100 g
sol 1 ščepec
vanilin sladkor 1 zavitek
kakav 50 g
sladka smetana 0.5 l
kokosova moka 400 g
jajca 6 kos
Priprava za Kokosova potica
Iz sestavin (moke, mleka, kvasa, masla, soli, 3 rumenjakov, 100 g sladkorja ) zamesimo testo kot za potico. Kakav vmešamo v moko. Maslo sladkor  in rumenjake raztopimo v toplem mleku. Malo mleka prihranimo in v njem razstopimo kvas ter počakamo da vzhaja. Nato ga damo v maso, ki jo pregnetemo v testo. Testo naj počasi vzhaja na toplem 45 minut nato pa ga razvaljamo za pol prsta debelo. Po njem razmažemo nadev, zavijemo v rolado ter razrežemo na dolžino modelov za potico. Modele nato namažemo z margarino in posujemo z moko (da se testo ne prime). Potico pečemo cca 1uro  na 180 °C oz. dokler ne postane skorja lepo rjava.
 
NADEV
3 jajca, 200 g sladkorja in vanili sladkor zmiksamo, da zmes postane kremasta. Dodamo sneg 3 beljakov (ki so ostali od testa) ter kokosovo moko. Nato v drugi posodi stepemo smetano in jo dodamo v nadev. Vse skupaj zmešamo ter pomažemo po potici.
Komentarji uporabnikov